Snitele de vitel in sos de ceapa

de T I M E A in Vita, 6 Apr 2014 | 11497 vizualizari

 

Oare e cineva care nu a mancat macaroane/paste cu tot felul de tocanite cu carne? Eu zic ca nu sau cel putin nu cei din generatia mea :). Eu nu am facut tocmai o tocanita ci niste carne batuta si prajita in sos de ceapa. Super buna mancarea, servita cu muraturi si e si foarte satioasa.
Mie clar imi aduce aminte de copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe albe mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • oregano uscat
  • un pic de chili (doar daca va place mai picant)
  • 2 cani de apa
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei
  • Garnitura:
  • 250 gr paste fusili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de vitel in sos de ceapa:

Eu am folosit un wok de ceramica dar puteti face in orice alt vas doriti. 

Carnea o taiem felii subtiri, o batem pe ambele parti si o saram si o piperam (exact ca la snitele)

Punem wok-ul pe foc,turnam uleiul si cand este incins prajim bucatile de carne pe ambele parti.

Adaugam ceapa tocata marunt, apoi ardeiul tocat si amestecam si lasam sa se caleasca 2-3 minute.

Turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand sau miscand tigaia.   

Adaugam daca mai e nevoie un pic de sare si chili. Cand carnea este aproape fiarta adaugam si usturoiul tocat marunt si oregano uscat.

Luam de pe foc cand carnea este fiarta. Daca mai e nevoie mai adaugam intre timp putina apa, dar sa fie fierbinte.  

Pastele le fierbem conform isntructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.

Servim snitelele in ceapa, puse in farfurie peste paste. Iar daca mai avem si muraturi bune de la tara, pranzul este perfect.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Puteti da snitelele prin faina inainte de a le praji, eu nu le fac mereu asa

2

Adaugati orice verdeturi va plac

3

Se pot servi si cu piure de cartofi sau cartofi natur

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de vitel in sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii